wtorek, 2 lipca 2013

Kotlet rzymski.


Gdy pewnego dnia zaproponowałam rodzinie na obiad kotlety rzymskie, spojrzeli na mnie ze zdziwieniem. Podczas zjadania posiłku, byli zszokowani tym, co znalazło się pod panierką zamiast mięsa :)

Składniki:
- twardy ser, np. gouda
- bułka tarta
- jajko
- ulubione przyprawy

Przygotowanie:
Ser pokroić na plastry grubości ok 1-2 cm. Każdy obtoczyć w jajku (wcześniej skłóconym z przyprawami), następnie w bułce tartej. Czynność z jajkiem i bułką powtarzamy, aby ser nie wyciekł podczas smażenia. Smażyć z obu stron do zarumienienia.

Ja podałam go z frytkami i surówką. Jak już wspomniałam wszyscy byli zaskoczeni. Pozytywnie zaskoczeni. Taka odmiana bardzo im smakowała i była fajną odskocznią do tradycyjnego kotleta. :)



3 komentarze: